Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на presizakosa
Име:
presi za kosa

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
0

Блог вълни:
0
Последни постинги
           Спомняте ли си прекрасното усещане за перфектна коса, което имате веднага, след като професионален фризьор е стилизирал прическата ви? Блясъка в кичурите и здравия вид на косата след сушене със сешоари в салон за красота допълват вашия чар и обаяние. Колко често сте се опитвали да постигнете тези резултати сами вкъщи без успех? Всъщност, професионалните фризьори не използват много по-различни инструменти от тези, които можете да закупите и използвате вкъщи.

Тайната за перфектните резултатите е в правилното съчетание на инструменти и техники за вашия тип коса и прическа. Следвайте някои от най-изпитаните и ефективни техники за сушене със сешоар, препоръчани от коафьори и фризьори, за да постигнете съвършения вид на косата ви. Правилното сушене е нежно към косата, за да запази живостта и блясъка в кичурите.

Проучете кой модел сешоар е най-подходящ за вашия тип коса и винаги настройвайте температурата на уреда, спрямо желаните резултати. Дългото сушене на косата с висока температура може да увреди косъма и да изсуши кожата на скалпа, което предизвиква обриви и дискомфорт. Бъдете внимателни и подхождайте с грижа за косата си, за да постигнете невероятна естествена красота на кичурите и да ги оформите в прическата, която желаете.

  1. Избягвайте сушене на косата с най-висока температура. За да разберете най-подходящата температура за вас, изпробвайте различни настройки, като насочите струята към тила на главата. Кожата в тази част на главата е чувствителна, затова тя е най-добрия индикатор за правилната температура. Топлината трябва да е приятна, без да причинява болка или дискомфорт.
     

  2. Спазвайте дистанция. Винаги сушете косата със сешоар на разстояние минимум една педя от скалпа.
     

  3. Използвайте слаба струя, за да сушите гъста и здрава коса. По този начин ще предотвратите заплитането на краищата.

  4. Сушете косата в посока от корените към краищата. Това ще спомогне за запазване здравината на косъма и ще запази естествения блясък и красив вид на кичурите.

  5. Движете сешоара непрекъснато. По този начин ще предотвратите прегряването на даден участък коса и в последствие, увреждането на косъма. Практичен съвет, който може да използвате за да улесните работата си, е да разделите косата предварително на големи кичури, които да сушите един по един.

  6. За бързо сушене на косата се сешоар използвайте по-силна струя. На всички ни се е случвало да закъсняваме сутрин за работа и ангажименти? Ако ви се налага да сушите косата си много бързо и ефективно, настройте сешоара да суши с по-силна струя въздух от обикновено. Експертите съветват - не сушете с по-висока температура.

  7. Не подценявайте използването на термо-защитни продукти. Правилното им използване ще защити косата ви от вредното въздействие на високата температура и ще запази здравия вид и блясък във всеки кичур.

  8. Не сушете косата със сешоар веднага след измиване. Най-полезно за косата е да изчакате 15 мин след като сте я изплакнали от шампоан. Увийте внимателно косата в хавлиена кърпа, за да попиете основната влага.

  9. Ако вашият сешоар работи с приставки, възползвайте се. Много от допълнителни приставки допринасят съществено за красивия и здрав вид на косата, като разпределят по-равномерно температурата и придават обем и блясък.

  10. След като сте приключили със сушенето на косата, минете всички кичури отново със струя хладен въздух. По този начин ще придадете повече еластичност на косата и ще „запечатате” страхотния блясък и обем от правилното сушене със сешоар.

Категория: Хоби
Прочетен: 2710 Коментари: 0 Гласове: 0

Искате ли красива прическа с нежни вълни? Един от добре изпитаните начини да постигнете това, е да сплетете косата си в плитки, докато е още мокра след измиване и да останете така колкото се може по-дълго време. Ако искате да изпробвате далеч по-бързи и ефективни начини за постигане на вълниста прическа, то ретро пресата за коса ще ви бъде от огромна полза. Предназначението на ретро пресата е да оформи косата ви във вълни, посредством висока температура, с незабавни резултати. Съвременните преси за коси са изработени от висококачествени материали и работят с модерни технологии, които максимално предпазват косата от увреждане, дори при ежедневна употреба.

 Ретро преса от Presizakosa.com

Представяме ви нагледен видео урок за прически, в който в няколко стъпки ще видите колко лесно се работи с ретро преса за коса. Ретро пресата е сред най-лесните за работа инструменти за стилизиране на косата, които ефективно може да използвате сами вкъщи. Следвайте тези 4 основни стъпки за работа с пресата и се насладете на страхотни резултати:

 

  1. Срешете с гребен много внимателно и търпеливо косата си, след като е измита е напълно подсушена. Постарайте се да разплетете всички възли в косата си, за да постигнете оптимални резултати при работа с ретро пресата. Включете пресата и изчакайте докато загрее, според инструкциите за употреба, посочени в описанието на пресата.

 

  1. Изстискайте малко термозащитен серум в ръцете си и енергично го разтъркайте в дланите си, за да активирате съставките му. Нанесете го върху косата, като избягвате корените, а наблегнете на краищата на косъма. Идеята на термозащитния серум е да предпази пълноценно косата ви от увреждане при нагряване. Тъй като краищата на косата всъщност са най-старата коса и съответно, най-изтощената, бъдете сигурни че сте нанесли серум върху тях, за да предпазите здравия вид на косъма. При желание, може да нанесете и специализирани продукти за къдрене, които ще задържат ефекта от пресата за по-дълго време.

 Ретро преса

  1. Отделете кичур коса (около 2 см дебелина) и го захванете с пресата. Започнете оформянето на кичура на около 1 см от основата на косъма и задръжте за около 5 секунди – в зависимост от загряващите възможности на модела преса, който използвате. Отпуснете пресата и я преместете надолу по дължината на кичура към върха на косъма. Продължете с тези движения докато не обработите целия кичур.

 

  1. Повторете стъпка 3 върху цялата коса. Не забравяйте винаги първо да сресвате кичура, непосредствено преди да го захванете с пресата. Не се притеснявайте, ако вълните на кичурите се разминават на места. Това придава повече естественост на прическата ви и я прави още по-впечатляваща и обемна. След като завършите третирането на всички кичури, използвайте ръцете си, за да дооформите желаната прическа и срешете внимателно вълнистата коса. Нанесете лак за коса, за да фиксирате резултатите.

 

Категория: Хоби
Прочетен: 14733 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.07.2013 09:23

        За какво се използват пресите за коса? Най-новите модели преси са многофункционални и практични за оформянето на много различни прически. Най-често те се използват за изправяне на коса, оформяне на къдрици и вълнисти кичури. Ефективното им действие се дължи на начина, по който са устроени – състоят се от две плочи, които се загряват до определена температура за да „овладеят” буйната коса. Изправянето на косата се случва с правилната температура и притискане на кичурите в пресата. Този метод на изправяне на коса е познат и ефективен от много десетилетия. Това, което се променя обаче, е усъвършенстването на пресите за коса с цел да намалят риска от увреждане на косъма и изгаряне. Производителите на стилизиращи продукти и уреди непрекъснато въвеждат нови технологии, по-ергономични дизайни и практични модели за бързо, ефективно и безопасно оформяне на желаната прическа.

Разнообразието от преси за коси и огромно. Основният елемент от пресите е плочата. Тя влиза в директен досег с косата ви, затова е изключително важно от какъв материал е изградена. Най-препоръчителните преси за минимален риск от увреждане са със следните типове плочи:

  1. Преси със стъклени/метални плочи – първите варианти на преси за коса са именно моделите със стъклени или метални плочи. Нагревателите на тези преси са изградени от метал или стъкло и са покрити със защитна боя, която предпазва косъма от изгаряне. Основният им недостатък е, че те загряват бавно и неравномерно, в сравнение с другите видове преси. Защитната боя често се напуква и олющва, което крие големи рискове от увреждане на косата. Те се предлагат на достъпни цени.

  2. Преси с керамични плочи – това е най-разпространеният тип преса за коса, използван по цял свят. Те загряват значително по-бързо и равномерно в сравнение с металните и стъклените преси. С керамичните преси косата запазва блясъка си и има много по-здрав и красив вид. Подобрени варианти на керамичните преси са тези, комбинирани с инфрачервена технология, с която косата запазва естествената си влага и копринена мекота.

  3. Преси с турмалинови плочи – турмалинът е полускъпоценен камък, който е изграден предимно от алуминий, желязо и магнезий. Гладкият камък служи за перфектно покритие на плочите, което осигурява равномерно загряване и допълнителен блясък на косата. Този тип преси за коса е сред най-безопасните уреди за оформяне на косата на пазара днес.

  4. Преси с титаниеви плочи – титаният е лек, силен и устойчив на ръжда елемент, който е много подходящ за покритие на плочи за преси. Загрява бързо и равномерно. Основно предимство на тези преси е тяхната издръжливост и устойчивост. Ако търсите преса за коса, която ще използвате успешно години наред – това е вашият тип.

  5. Преси с нова нано-сребърна технология – пресите, изградени с тази иновационна технология са много добър избор за оформяне на косата ви. Среброто има мощни анти-бактериални способности, с които се подобрява състоянието на скалпа и на косата, като цяло. Тези преси загряват равномерно, бързо и ефективно. Имат предимството да запазват естествената влага на косата и красивият й блясък. С тях ще забравите за наелектризираните кичури, които обикновено трудно се поддават на оформяне.

 

 

 

Категория: Технологии
Прочетен: 13654 Коментари: 0 Гласове: 0
          Здравата и красива коса изисква качествена грижа. Всичко има значение за перфектният вид на косата ви – от храните, които предпочитате до уредите за разкрасяване, които използвате за оформяне на прически. Едно от най-практичните и необходими средства за фризура и стилизиране на косата е пресата. Разнообразието от преси за коса на пазара днес е зашеметяващо. Предлагат се преси с различна големина, многофункционалност, преси с различни плочи и т.н. Перфектната преса за вашия тип коса ще бъде най-добрият ви помощник в оформянето на впечатляващи прически всеки ден.

Преса за коса Белисима

Как да изберем най-подходящата преса за коса? Най-разпространените типове преси са с различно покритие на плочата, а именно – метално, стъклено, керамично, титанум, както и комбинирани варианти.

Преси за коса със стъклено и метално покритие - обикновено те са по-достъпни, в ценово отношение и поради това, са най-използваните. Недостатъци на този тип преси са по-бавното загряване на нагревателя и неравномерното разпределение на температурата. Те са лесни за употреба и подходящи за различни типове коса.

Преси за коса с керамична плоча – те са висококачествени преси за коса, които осигуряват равномерно загряване на нагревателя за кратко време. С тях се работи много бързо и ефикасно, което ги прави страхотен избор за ежедневна употреба. Пресите с керамична плоча придават здрав вид на косата ви и допълват естествения й блясък.

Преси за коса с плоча от титаниум – те са сравнително силни преси, подходящи за гъсти коси. Също като керамичните, те се нагряват бързо и равномерно. Ефективността им се дължи и на материала използван за направата на нагревателя – титаниум. Той е естествен елемент, с характеристиките да разпределя температурата равномерно, без големи загуби. С пресите за коса с титаниум покритие ще оформите прическата си изключително бързо, точно както ви харесва.

Иновационни преси за коса с плочи с турмалин – пресите от този тип са сред най-големите новости в областта на грижа и стилизиране на косата. Турмалинът също е естествен елемент, който реагира на топлината, като се зарежда негативно. Освободените от него отрицателни йони служат за изсушаване на косата. С този процес, пресата загрява косата ви по-бързо в сравнение с другите видове нагреватели и значително намалява риска от прегряване – а от там, увреждането на косата. С турмалиновите преси, косата ви изглежда по-здрава, силна и красива. Друго предимство на тези преси е, че отрицателните йони елиминират статичното електричество. Ако искате да забравите за досадното наелектризиране на косата, което пречи на оформянето на прическите, те са най-доброто решение за вас. Пресите за коса с турмалин са сред най-щадящите косата средства за разкрасяване. Поради това, те се препоръчват за ежедневна употреба, както и при използване върху по-изтощена коса.

За правилния избор на преса за коса, най-важно е да съобразите видът на плочата на пресата и вашият тип коса. Други фактори, които оказват влияние са: размерът на нагревателя, работната температура и терморегулатор, тегло на нагревателя и др. Решението за вида преса за коса зависи от прическите, които предпочитате. За къси коси, както и за естествено прави коси, изберете преси с тесни нагреватели – до 3 см широчина например. По-дългите коси се оформят по-лесно с по-широки преси.

 

Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9101 Коментари: 0 Гласове: 0

 

 

Решили сме, че трябва да закупим преса за коса. Отиваме в магазина или преглеждаме онлайн и естествено се объркваме от цялото разнообразие от модели и цени

Ако и при вас е така, вижте следващите въпроси и ще разберете какъв модел търсите.

 

  1. Колко вида покрития имат плочите на пресата?

Съществуват три вида плочи за пресата за коса в зависимост от материала, от който са направени:

    • С метални плочи – това са най-нещадящите плочи за косата ви. Нагряват се лесно и също толкова лесно изгарят косъма. Ако все пак изберете да закупите такава преса за коса трябва да я използвате най-много два пъти месечно и задължително да прилагате термична защита върху косъма.
    • С керамични плочи – те щадят косъма в по-голяма степен. Загряват се по-бавно в сравнение с металните. Като цяло те са най-предпочитаният и достъпен начин да имате красива коса, без да я увредите.
    • С турмалиново покритие – плочите, покрити с него не само не вредят на косата ви, напротив полезни са. Загряват се и отделят отрицателни йони, които правят косата блестяща и отнемат статичното електричество

 

  1. Добре ли е да има контрол върху температурата?

Наличието на дисплей, върху който се изписва текущата температура на плочите, е от голяма полза за дамите с тънка и слаба коса. За тях е задължително да загряват пресата на възможно най-ниската температура. Така ще избегнат изгарянето й.

За къдрокосите дами е препоръчително да е загрята на по-висока температура, за да може да се постигне крайния резултат.

 

  1. За какво е функцията „автоматично изключване”?

Пресите, снабдени с нея са много по-безопасни от останалите. В бързината си може да оставите пресата за коса включена, а тя да причини пожар. При уредите, които имат тази функция, тя се задейства след известно време, като изключва пресата.

 

  1. Колко широки да са плочите на пресата за коса?

Според дължината на вашата коса ще разберете какъв размер преса ви трябва. При дамите с къса коса или такава до раменете е достатъчно плочите да са широки около 4-6 см. При дългокосите – 10 см.

 

  1. Колко контакта имате около тоалетката си?

Дори и да ви се стори, че въпросът е странен огледайте се. Ако около огледалото, което използвате най-често няма разположен в близост контакт, търсете преса за коса с по-дълъг кабел. Другият вариант е чрез удължител.

Ако обаче имате удобен, не е страшно да купите уред с по-къс кабел.

 

  1. Цената, която сте склонни да платите?

Накрая, но не по маловажност е цената на пресата за коса. Тя е в много широки граници, започва от 10 лв. и достига до 300 лв. в зависимост от вида си, покритията и марката.

Но съгласете се, че една по-евтина преса за коса с метални плочи може да съсипе косата ви. За да я възстановите ще се наложи да ходите на различни терапии, които струват скъпо.

Като се замислите по-скъпата и щадяща преса е изгодният вариант за покупка.
 


Категория: Лайфстайл
Прочетен: 5733 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.01.2013 17:31
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 121000
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930