Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2012 17:13 - Как да поддържаме косата си?
Автор: presizakosa Категория: Технологии   
Прочетен: 4061 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.05.2012 11:43


imageВ днешни дни е много трудно за жените да поддържат косата си красива, заради множествето прически, които си правят всеки ден, било то с преси за коса или други уреди, които в малка или голяма степен изгарят косата. За да поддържате косата си красива ще ви препоръчаме един изпитан природен метод, който на повечето дами ще се стори гнусен и неприложим, но ако ни послушате ще останете доволни от блясъка и здравината на косъма след това.
И така нека започваме : В основата на всичко стои жълтъка. Той се използва още от дълбока древност. Но за да го нанесем на косата си под формата на маска ще ни бъдат нужни още зехтин и едно малко популярно средство ( заради него повечето жени се отказват от този вид маска ) - детска урина. Маската се нанася плавно в/у косата три часа преди измиването. Препоръчително е по време на измиването да се използват шампоани за деца, заради по-малката си киселинност. При изплкакването може да използвате затоплена бира. Тя придава изключителен блясък на косата. Няма да останете разочаровани.
И така след като ви препоръчахме една от най-ефективните маски за коса ще продължим с други полезни съвети за изтощена коса след използването на преси за коса или сешуар. Още от дълбока древност хората са знаели, че подстригването подхранва косата. Не трябва да подценяването това. Правете го възможно най-често. Може да е малко, но е много полезно за косата ви. Неделния следобяд е чудесно време за това. Ако пък не разполагате с толкова много време, може да го правите на всяко едно пълнолуние. Как и защо ? Само древните гърци знаят.
Друг начин за поддържането на косата ви здрава е периодичното подхранване. Най-простичкият начин е да вземете 100 грама розова вода, малко витамин C и да ги сместе добре. Втривате в косата, след което сресвате докато косата ви не изсъхне напълно. След ден два косата се омазнява, което е малко бързичко и веднага измивате.
imageДруг популярен метод за поддържането на косата е редовното сресването. Основен фактур за косопад и слаба коса е наслоените мръсотии в корените. През деня минаваме през доста прашни места и въобще не забеляваме какво плъзва по косата си. Изгарянето на косата с ретро преса е в пъти по-малко вредно от именно този фактор. Той не позволява на косата да диша свободно и логичното се случва. Косопада е на лице. За да избегнето това сресвайте косата си обствойно всяка вечер преди лягане. Минаването на гребена през кожата на главата засилва кръвообръщението и засилва ръстежа. Но най-важното е, че по този начин премахваме наслоилия се прах и мръсотия през деня. Запомнете това златно правило, стоте четки всяка вечер за здрава коса дори и при редовното използване на преса за коса.







imageМного дами допускат и друга огромна грешка. Не забелязват видимото. Как така не забелязват, че косата им с всеки изминал ден става все по-слаба и по-слаба? А колко от тях всъщност си задават въпроса защо се получава така ? Отговора е много прост. Какво се случва, ако в продължение на един месец се храните всеки ден с един и същ вид храна ? Разболявате се, няма друг вариант. При косата е същото. Ако използвате един и същи шампоам за повече от един месец, ефекта постепенно намалява, а след това дори започва да вреди на косата ви. Аз лично съм се уверила в това. В първите седмици, косата ми е свежа и блестяща и до максимум един месец вече не е така. Затова сменяйте шампоана си всеки месец. Повярвайте ми има ефект.
И последния съвет, който мога да ви дам, е ако често ви се налага да ползвате преси за коса, то поне не натуварвайте косата си допълнително със сешоар. Пазете и глезете косата си, особено когато е мокра. Тогава е точния момент да си играете с нея дами. Сресвайте косата си, докато е мокра. Но никога не започвайте от корена. Тъкмо обратното, защото ако започвате от корена появата на цъфтеж е много по вероятна и се появя учудващо бързо, въпреки че, сте се подстригали тази седмица, например. Успех дами. Не забравяйте, че вашата коса е визитна ви картичка. Използвайте я умело.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 121013
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930