Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 19:09 - Как да изберем преса за коса?
Автор: presizakosa Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5731 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.01.2013 17:31


 

 

Решили сме, че трябва да закупим преса за коса. Отиваме в магазина или преглеждаме онлайн и естествено се объркваме от цялото разнообразие от модели и цени

Ако и при вас е така, вижте следващите въпроси и ще разберете какъв модел търсите.

 

  1. Колко вида покрития имат плочите на пресата?

Съществуват три вида плочи за пресата за коса в зависимост от материала, от който са направени:

    • С метални плочи – това са най-нещадящите плочи за косата ви. Нагряват се лесно и също толкова лесно изгарят косъма. Ако все пак изберете да закупите такава преса за коса трябва да я използвате най-много два пъти месечно и задължително да прилагате термична защита върху косъма.
    • С керамични плочи – те щадят косъма в по-голяма степен. Загряват се по-бавно в сравнение с металните. Като цяло те са най-предпочитаният и достъпен начин да имате красива коса, без да я увредите.
    • С турмалиново покритие – плочите, покрити с него не само не вредят на косата ви, напротив полезни са. Загряват се и отделят отрицателни йони, които правят косата блестяща и отнемат статичното електричество

 

  1. Добре ли е да има контрол върху температурата?

Наличието на дисплей, върху който се изписва текущата температура на плочите, е от голяма полза за дамите с тънка и слаба коса. За тях е задължително да загряват пресата на възможно най-ниската температура. Така ще избегнат изгарянето й.

За къдрокосите дами е препоръчително да е загрята на по-висока температура, за да може да се постигне крайния резултат.

 

  1. За какво е функцията „автоматично изключване”?

Пресите, снабдени с нея са много по-безопасни от останалите. В бързината си може да оставите пресата за коса включена, а тя да причини пожар. При уредите, които имат тази функция, тя се задейства след известно време, като изключва пресата.

 

  1. Колко широки да са плочите на пресата за коса?

Според дължината на вашата коса ще разберете какъв размер преса ви трябва. При дамите с къса коса или такава до раменете е достатъчно плочите да са широки около 4-6 см. При дългокосите – 10 см.

 

  1. Колко контакта имате около тоалетката си?

Дори и да ви се стори, че въпросът е странен огледайте се. Ако около огледалото, което използвате най-често няма разположен в близост контакт, търсете преса за коса с по-дълъг кабел. Другият вариант е чрез удължител.

Ако обаче имате удобен, не е страшно да купите уред с по-къс кабел.

 

  1. Цената, която сте склонни да платите?

Накрая, но не по маловажност е цената на пресата за коса. Тя е в много широки граници, започва от 10 лв. и достига до 300 лв. в зависимост от вида си, покритията и марката.

Но съгласете се, че една по-евтина преса за коса с метални плочи може да съсипе косата ви. За да я възстановите ще се наложи да ходите на различни терапии, които струват скъпо.

Като се замислите по-скъпата и щадяща преса е изгодният вариант за покупка.
 









Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 120982
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930