Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2013 15:18 - Кои са най-полезните съвети от професионалните фризьори за сушене на косата със сешоар?
Автор: presizakosa Категория: Хоби   
Прочетен: 2709 Коментари: 0 Гласове:
0



           Спомняте ли си прекрасното усещане за перфектна коса, което имате веднага, след като професионален фризьор е стилизирал прическата ви? Блясъка в кичурите и здравия вид на косата след сушене със сешоари в салон за красота допълват вашия чар и обаяние. Колко често сте се опитвали да постигнете тези резултати сами вкъщи без успех? Всъщност, професионалните фризьори не използват много по-различни инструменти от тези, които можете да закупите и използвате вкъщи.

Тайната за перфектните резултатите е в правилното съчетание на инструменти и техники за вашия тип коса и прическа. Следвайте някои от най-изпитаните и ефективни техники за сушене със сешоар, препоръчани от коафьори и фризьори, за да постигнете съвършения вид на косата ви. Правилното сушене е нежно към косата, за да запази живостта и блясъка в кичурите.

Проучете кой модел сешоар е най-подходящ за вашия тип коса и винаги настройвайте температурата на уреда, спрямо желаните резултати. Дългото сушене на косата с висока температура може да увреди косъма и да изсуши кожата на скалпа, което предизвиква обриви и дискомфорт. Бъдете внимателни и подхождайте с грижа за косата си, за да постигнете невероятна естествена красота на кичурите и да ги оформите в прическата, която желаете.

  1. Избягвайте сушене на косата с най-висока температура. За да разберете най-подходящата температура за вас, изпробвайте различни настройки, като насочите струята към тила на главата. Кожата в тази част на главата е чувствителна, затова тя е най-добрия индикатор за правилната температура. Топлината трябва да е приятна, без да причинява болка или дискомфорт.
     

  2. Спазвайте дистанция. Винаги сушете косата със сешоар на разстояние минимум една педя от скалпа.
     

  3. Използвайте слаба струя, за да сушите гъста и здрава коса. По този начин ще предотвратите заплитането на краищата.

  4. Сушете косата в посока от корените към краищата. Това ще спомогне за запазване здравината на косъма и ще запази естествения блясък и красив вид на кичурите.

  5. Движете сешоара непрекъснато. По този начин ще предотвратите прегряването на даден участък коса и в последствие, увреждането на косъма. Практичен съвет, който може да използвате за да улесните работата си, е да разделите косата предварително на големи кичури, които да сушите един по един.

  6. За бързо сушене на косата се сешоар използвайте по-силна струя. На всички ни се е случвало да закъсняваме сутрин за работа и ангажименти? Ако ви се налага да сушите косата си много бързо и ефективно, настройте сешоара да суши с по-силна струя въздух от обикновено. Експертите съветват - не сушете с по-висока температура.

  7. Не подценявайте използването на термо-защитни продукти. Правилното им използване ще защити косата ви от вредното въздействие на високата температура и ще запази здравия вид и блясък във всеки кичур.

  8. Не сушете косата със сешоар веднага след измиване. Най-полезно за косата е да изчакате 15 мин след като сте я изплакнали от шампоан. Увийте внимателно косата в хавлиена кърпа, за да попиете основната влага.

  9. Ако вашият сешоар работи с приставки, възползвайте се. Много от допълнителни приставки допринасят съществено за красивия и здрав вид на косата, като разпределят по-равномерно температурата и придават обем и блясък.

  10. След като сте приключили със сушенето на косата, минете всички кичури отново със струя хладен въздух. По този начин ще придадете повече еластичност на косата и ще „запечатате” страхотния блясък и обем от правилното сушене със сешоар.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: presizakosa
Категория: Технологии
Прочетен: 120959
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930